Na výstavě, kterou připravil plzeňský mykologický klub, je podle Holce další raritou i teplomilná a velmi vzácná nejedlá houba hvězdovka trojitá. „Vidíte její tři vrstvy, to je krása,“ komentuje hnědou dutou nádheru Holec, kterého se prý děti dost často při exkurzích ptají, jak se pozná holubinka. „Mají lupeny, na barvě nezáleží, neteče z ní mléko ani latex,“ radí Holec, který z jedné z holubinek vylamuje kousek. „Vidíte ten charakteristický lom, není to jako u většiny dalších hub v pruzích,“ říká houbař. Holubinku Holec ještě doporučuje ochutnat. „Kousíček pak musíte tak minutu žvýkat, a pokud nemá například hořkou nebo mýdlovou, ale příjemnou chuť, tak to je holubinka,“ vysvětlil Holec. Podle něj do minulého týdne rostly jen letní druhy hub, jako jsou hřiby, klouzky, bedly, holubinky nebo ryzce, teď k nim přibyly i podzimní druhy,, jako je čirůvka či václavka. „Více teď na podzim houby rostou v jehličnatých lesích,“ dodal Holec. Výstava je pro veřejnost otevřená ještě dnes a zítra od 15 do 16 hodin.