Dlouho sice tahali za kratší konec provazu, jenže v závěru zápasu dokázal vyrovnat Michal Slanec a stejný hráč si připsal také vítěznou trefu v samostatných stříleních.

HBC Škoda Plzeň – HBC Alpiq Kladno 4:3 (0:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky Plzně: 17. Zrna (Beránek, Krásný), 25. O. Kejř (Průcha, Regner), 44. Slanec (Zrna, Liška), rozhodující sam. střílení Slanec. Rozhodčí: Pikula, Olesz. Vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 3:1, oslabení: 0:0. Střely: 26:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3. Diváků: 95.

Plzeň: Marek – J. Benedikt, Hofmeister, Edl, Slanec, Beránek, Peroutka, Malík – Krásný, O. Benedikt, Zrna, O. Kejř, Průcha, Regner, Malý, Liška, Gřonka, J. Kejř.

První třetina přinesla v úvodu hodně opatrnou hru. Oba týmy měly výhodu přesilových her, v jedné z nich trefili domácí tyčku. Udeřilo však na druhé straně, v poslední minutě při signalizované výhodě se hosté ujali vedení.

Hned v úvodu druhé části zvýšil na 2:0 pro Kladno po sólu Protiva a s Plzeňany to nevypadalo dobře. Pak ale v přesilovce korigoval Martin Zrna, po další velké šanci Michala Průchy naopak hosté přidali třetí gól. Domácí opět dokázali kontrovat v přesilovce Ondřejem Kejřem, v závěru třetiny naštěstí pro domácí neproměnili Kladenští trestné střílení.

Začátek třetí části byl hodně opatrný, to nejdůležitější ale nastalo až v závěru třetiny. Na trestnou lavici putoval kladenský bek Kouba a Plzeň se nadechla k velkému náporu. Domácí ostřelovali branku hostů ze všech možných pozic a nakonec srovnal na 3:3 střelou z úhlu Michal Slanec a utkání poslal do nájezdů.

V samostatných stříleních se prosadili hned první dva střelci Plzně Michal Slanec a Ondřej Kejř, a protože střelci Kladna proti Markovi neuspěli, získali domácí bod navíc a vyšvihli se po podzimu na osmou příčku tabulky.

„Bylo to náročný zápas, ale hodně mi pomohli spoluhráči a nakonec jsme to zvládli dobře. Přistoupili jsme k utkání na sto procent a udělali body, které jsou v naší situaci velice důležité. Máme mladý tým, který se postupně začíná sehrávat, což potvrzuje naše bodová série," uvedl po utkání gólman Plzně Jan Marek.