V plzeňském hotelu Golden Fish složil hlavu třeba slavný Bayern Mnichov. Vloni na podzim tu bydleli čeští fotbaloví reprezentanti. Luxusní hotel s prvotřídním servisem ovšem není v hledáčku pouze sportovních veličin. Míří sem i ty politické. Stejně jako vloni si totiž Golden Fish vybral pro ubytování prezident České republiky Miloš Zeman, který ve středu přijede na návštěvu Plzeňského kraje.

Zatímco před rokem prezident a první dáma dostali k dispozici zlaté apartmá, letos stráví dvě noci v méně honosném a menším silver apartmá. Prezident bude v hotelu dvakrát snídat a jednou večeřet. „Pan prezident si přeje snídat na pokoji. Podle našich informací mu bude stačit croissant s máslem a černý čaj," sdělila manažerka hotelu Golden Fish Kateřina Štenglová.

Ve středu odpoledne prezident poobědvá v Měšťanské besedě. „Co mu budeme vařit, ví kuchař, který zatím není v práci. Prostírat se bude v úterý, nyní už ale leštíme příbory a skleničky," uvedla Andrea Jalůvková z Měšťanské besedy s tím, že ve zdejší restauraci jedli bývalý prezident Václav Klaus a expremiér Jiří Paroubek.

Středeční večeře proběhne v Kongresovém centru Parkhotel na Borech. Parkhotel odmítl rozkrýt prezidentské menu. Druhý den návštěvy hlava státu stráví mimo jiné na Domažlicku, kde by měl rovněž obědvat. Ve hře je stylová restaurace Chodská chalupa v Trhanově. Večeři má naplánovanou v Golden Fish například s hejtmanem Václavem Šlajsem. „Půjde o soukromou večeři zhruba osmi osob. Servírovat se bude menu z jídelního lístku," pověděla Kateřina Štenglová.

Zatímco požadavky většiny sportovců připomínaly přání rozmazleného dítěte, český prezident velké nároky ohledně svého pobytu nemá. „Je to stejné jako loni. Speciální požadavky nemá, nic jsme nikam nestěhovali. Prezidentská kancelář požaduje vodu a ovoce na pokoji," hlásila Štenglová.

Silver apartmá, v němž se prezident se ženou ubytuje, má dva pokoje. Na ploše 50 m2 mohou využívat LCD televizi se čtyřiceti kanály, gauč, jídelní a pracovní stůl nebo připojení na internet a k dispozici je i telefon.