"Voda a polámané stromy zastavili provoz na mnoha silnicích i železnicích," uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hasiči vyjížděli například do Bělé nad Radbuzou, kde odstranili strom ze silnice, další takový případ řešili také na jižním Plzeňsku u Chocenic a odstraňovali také dva stromy u Kladrub. Padající stromy se nevyhnuli ani Plzni, kde spadl strom na osobní auto, naštěstí v něm nikdo nebyl.

Vítr napáchal ale i jiné škody. "Silný vítr shodil v Babyloně střešní krytinu z Casina. Část spadla na parkoviště, naštěstí nebylo poničeno žádné vozidlo. Střešní krytinu, která ještě hrozila pádem ze střechy, hasiči sundali. Provizorně opravili díry ve střeše, které způsobily uvolněné plechy," popisuje mluvčí jednu z událostí. "Déšť poničil sádrokartonové desky, podhledy a voda zatekla do izolační vaty. Z vrchních pater budovy muselo být do spodních pater evakuováno šest osob. Do horních pater je vstup zajkázán. Majiteli je doporučena revize statikem," doplňuje Jakoubková.

Další událost je z Plzně. Vítr uvolnil lešení, které je postaveno kolem budovy banky. "Hrozilo, že se zřítí. Hasiči uzavřeli ulice a společně s technikem stavební formy lešení narovnali a zajistili," řekla mluvčí.