„Jsme z Přeštic a jezdíme sem pravidelně každý rok. Už jsme se sem zase těšili, hlídali jsme si termín otevření a jak to šlo, hned jsme vyrazili. Na webu jsme si našli ceny skipasů a příjemně nás překvapily,“ říkají svorně Zuzka, Stella, Olga a Radim. „Jezdíme i do Rakouska, ale sem se určitě ještě tak 5-6x za zimu vrátíme,“ dodávají svorně. Nedaleké parkoviště se plní auty, ale fronty u lanovky se netvoří, lidé plynule nastupují a míří opět vzhůru. „Já jsem tady byla už včera, kdy se areál otvíral. Pokud nemíříme za lyžováním do zahraničí, tak jezdíme nejraději sem. Osobně se těším na noční lyžování, to bývá fajn,“ říká Tereza Dubničková z Plzně.

Předpověď pro nejbližší týden je pro lyžaře příznivá, chladné dny budou pokračovat a tak sněhová děla jedou na plný výkon. „Zima začíná dobře, vytrvale zasněžujeme, zprovozňujeme další sjezdovky, abychom se připravili na blížící se vánoční svátky. Ty bývají jedním z vrcholů lyžařské sezony,“ říká Jan Kasík, vedoucí provozu areálu Ski&Bike Špičák. „A po Štědrém dnu bychom chtěli mít v provozu i večerní lyžování na dolní Šanci,“ dodává.

Vítání občánků v Klatovech.
V Klatovech na radnici přivítali poslední občánky v tomto roce

Zatím se na Špičáku jezdí na 1,5 kilometru dlouhé sjezdovce v kombinaci horního úseku jedničky Turistické s dojezdem po dvojce U zalomeného. Příjemnou zprávou pro všechny lyžaře a snowboardisty jsou zatím výrazně snížené ceny skipasů. Při zakoupení přes e-shop jsou až do odvolání ceny snížené o 25% a v kamenné pokladně pak o 20%. Pro dospělého je nyní tedy cena za celodenní skipas 668 korun v e-shopu a 712 korun v kase. Stejné slevy platí i pro děti a mládež a také pro celodenní rodinnou jízdenku.