Aby dostáli pravidlům, tak ještě předtím vsypali
do připravené tekutiny porci ledové tříště.

„Akce si klade za cíl podpořit nemocné amyotrofickou laterální sklerózou, získat peníze na jejich léčbu i výzkum nemoci . Rozběhla se na internetu a zatím se do ní zapojovali vždy jednotlivci, my jsme se rozhodli možná jako první do toho jít jako jako tým," sdělil jeden z iniciátorů Jozef Balej.

„ Zároveň 
v kabině uspořádáme sbírku a peníze pošleme na příslušné konto," dodal plzeňský forvard. Součástí polévací akce je i výzva pro následovníky. „My jsme rukavici hodili fotbalistům plzeňské Viktorie, házenkářům a našim fanouškům," vypočítal Balej. „Máte čtyřiadvacet hodin," upozornil nominované na časový limit pěkně česky americký drsňák ve službách Škodovky Ryan Hollweg.

Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň přijali výzvu hokejistů Škodovky a zapojili se do řetězové akce šířící se sociálními sítěmi. Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň dále nominovali tým mosteckých házenkářek Černí andělé, zaměstnance fit centra Koloseum a šéfa plzeňského Talentu Martina Šafránka.

Ten den šla "pod vodu" i fotbalová Viktorie, na video z jejich akce se můžete podívat pod článkem. Fotbalisté pak nominovali primátora Baxu, skupinu Mandrage a brazilský fotbalový tým. 

Zdroj: Youtube

Házenkáři:

Zdroj: Youtube