Město už napumpovalo do areálu za poslední roky asi 420 milionů korun, teď investuje dalších 45 milionů. Viktorka utratí za dvě věže až 90 milionů korun. Jako první vyroste severní věž se zázemím pro klubovou mládežnickou akademii, druhá jižní přijde na řadu příští rok. Obě budou ve viktoriánských barvách, tedy červené a modré a má v nich být hlavně ubytování, restaurace a zázemí pro malé fotbalisty.

Věže se nebudou stavět najednou hlavně kvůli tomu, aby zůstal stadion v provozu a mohl hostit zápasy nejvyšší české soutěže i duely evropských pohárů a další akce. Stadion totiž musí splňovat požadavky UEFA a Plzeň už nechce opakovat situaci před třemi lety, kdy kvůli tehdy ještě nedostavěnému stadionu musela Viktoria při premiérovém startu v Champions League hostit přední evropské kluby v pražském Edenu.

Vedle věží začne město s rekonstrukcí horní části hlavní tribuny. Na řadu řpijde povrch, sedačky i zábradlí. Rekonstrukce proběhne i na stanovišti záchranářů, rozšíří se také prostory WC pro diváky.