Zlato černé miniprasátko velikosti malého psa nalezl na svém pozemku majitel chaty v obci na jižním Plzeňsku. Dva dny mu rozrývalo trávník a záhony. Komu zvíře patří, se muži nepodařilo zjistit, proto se obrátil na plzeňskou Záchrannou stanici živočichů. Miniaturní prase tedy od čtvrtka čeká na nového majitele.

Zakrslá prasata se v poslední době stávají oblíbeným domácím mazlíčkem. Jsou vhodná k dětem i na zahradu k rodinnému domu. Podle Karla Makoně ze záchranné stanice živočichů někdo zvíře nejspíše do chatové osady úmyslně odvezl a vyhodil jej tam. "Ztrátu domácího mazlíčka nikdo nenahlásil. Ani k nám na záchrannou stanici, ani na příslušný obecní úřad. Zvíře není nikterak označené a jeho původ nelze prokázat, sdělil Makoň. 

Prasátko je částečně ochočené, ale není úplně krotké. "Pokud máte vyhovující a hlavně dostatečně zabezpečené chovatelské zázemí a určité zkušenosti s chovem těchto zvířat, tak Vám můžeme prasátko nabídnout k dalšímu chovu," vzkázal Karel Makoň. 

Setkání s rodiči prvních miminek narozených v roce 2019 v Plzeňském kraji se uskutečnilo ve čtvrtek na krajském úřadě. Vlevo Laura Tlstáková, vpravo Matyáš Vondráček.
FOTO: Hejtman přivítal první občánky Plzeňského kraje