Vybrat si mohli z prvotřídních jitrnic, jelítek, tlačenek, ovarů a dalších zabijačkových pochoutek od mistrů řezníků z Plzeňského kraje.

S uzenářskými pochoutkami dorazil na plzeňskou Formanku i řezník Arnošt Dvořák. Výrobky připravuje i s manželkou Annou v řeznictví v Bělé nad Radbuzou, kde jednou za měsíc pořádá domácí zabijačkové hody.

„Je tady skvělá atmosféra. Nejde říci, jestli se prodávají nejvíce jitrnice, tlačenka nebo jelita, lidé chtějí většinou ochutnat všechno,“ říká řezník.

Uzenářské dobroty vyrábí podle rodinných receptů. „Na další zabijačkové hody se chystám do Starého Plzence. Naše výrobky mohou lidé ochutnat i na farmářských trzích,“ dodává Dvořák.

Zabijačku si užili děti i dospělí. „Byli jsme tu s dětmi i minulý rok. Akce se jim i nám s manželkou moc líbila, letos jsme proto vzali i našeho psa, aby se veselil s námi,“ uvedl obyvatel Rokycan.

Cestovatelé Lukáš Socha (vlevo) a Tomáš Vaňourek
FOTO, VIDEO: Výpravou oslavili Zikmundovu stovku