Plzeňská fakultní nemocnice ho nejdříve nabídla k bezúplatnému převodu asi 25 státním organizacím. Bez zájmu. Pak následovalo jedno kolo výběrového řízení za druhým. Naposledy klesla cena objektu až na 38,6 milionu korun. Současná hodnota je ovšem více než dvojnásobná.

Podle Ladislava Nového, ředitele plzeňského pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, bude další hledání majitele možná podobně zdlouhavé jako v předchozích letech. „V tomto případě je účel budovy specifický, protože je zkolaudovaný jako zdravotnické zařízení. Pokud by ho chtěl vlastník využívat jinak, musel by žádat o stavební povolení a zajistit všechny s tím spojené náležitosti," nastínil.

Během prodlouženého víkendu se v Chotěšově konaly oblíbené staročeské máje, které vyvrcholily nedělním průvodem, který došel do zahrady zdejšího kláštera.
Staročeské máje po jednadvacáté. Chotěšov na několik dní ožil oblíbenou tradicí

V minulosti se hovořilo o tom, zda bývalou onkologii neodkoupí město a komplex nepromění v domov se zvláštním režimem. Důvodem bylo především málo lůžek pro seniory. Nápad šel hlavně kvůli finanční náročnosti nakonec k ledu. Teď se o něm bude zřejmě znovu diskutovat. „Je možné, že budeme o návrhu opět mluvit. Nicméně nové výběrové řízení je pro nás čerstvá zpráva, takže uvidíme," řekla radní pro nakládání s městským majetkem Helena Matoušová.

Zdá se, že jeden zájemce o Fodermayerův pavilon by se přeci jenom našel. Vedoucí sociálního odboru krajského úřadu Filip Zapletal uvedl, že ho kontaktovala organizace, jež by zde chtěla provozovat domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Bližší informace ovšem Zapletal nechtěl poskytnout. Podle neoficiálních zpráv se má jednat o obecně prospěšnou společnost sídlící na Moravě, která nedávno poslala na sociální odbor dopis s uvedenou nabídkou.