"Jsme čtyři chlapi se společným zájmem o automobily," přiznal Miroslav Souček, který přehlídku organizoval s Jakubem Chlanem, Pavlem Pučelíkem a Marianem Chaloupkem. Právě posledně jmenovaný v Žákavě bydlí a byl u prvních ročníků v letech 2018 a 2019. Jenže pak nastala covidová pauza a znalci motorů se sešli až letos.

Kvarteto mužů má pomyslné depo ve Vejprnicích. Ale k tomu i množství přátel, kteří se rozjeli ráno na jih Plzeňska, aby prezentovali své miláčky a zároveň si vyměnili poznatky při jejich údržbě. Na ploše stály obří ´ameriky´, známé ze starších filmů, nablýskané zn. Ferrari, Porsche, Mercedes, Lamborghini, Chevrolet, Jaguár, Lotus, MG, atd. "Každá země původu má svůj styl. Italský design, německou preciznost, americké monstrózní vozy a Británii charakterizuje flotila malých vozů," usmíval se Souček, jehož doprovázel jednadevadesátiletý dědeček a v minulosti motokrosový šampion.

Vizualizace nového prostoru po zbourání skleněného pekla na Rokycanské. V areálu budou byty, obchody a kanceláře. Jeho součástí budou i parkoviště, a to jak u budovy na povrchu, tak podzemní. Důraz bude mj. kladen také na zeleň. Vizualizace: ÚMO 4
Centrum po skleněném pekle v Plzni ukázalo tvář. Podívejte se na vizualizace