Fakultní nemocnice zve na první přednášku z cyklu Zdraví máme jenom jedno, která se uskuteční v úterý 21. června od 17 hodin v pavilonu č. 63 v areálu bývalé Vojenské nemocnice na Borech. "Tématem tohoto semináře pro širokou veřejnost bude onemocnění štítné žlázy, kterým návštěvníky provedou odborníci Fakutlní nemocnice Plzeň - náměstek pro vědu a výzkum Ondřej Topolčan a vedoucí lékař I. interní kliniky Michal Krčma," uvedla Lucie Bauerová z oddělení tiskévé mluvčí nemocnice.

"Nejrozšířenějšími poruchami štítné žlázy jsou její snížená nebo naopak zvýšená činnost, což pacientům způsobuje zpomalený nebo zrychlený metabolismus. Většina nemocných přichází do ordinace, až když je ohrožuje vážný problém, protože své onemocnění nerozpoznají. Léčba je nutná celoživotně, ale zaručuje vymizení jakýchkoli příznaků," pokračuje Bauerová a dodává, že prevence je nejefektivnější způsob léčby.

Fakultní nemocnice připravuje už i další přednášky, říjnová bude mít téma vitamin D a listopadová Movember. Vstup an semináře je zdarma.

Na Borské přehradě v Českém údolí v Plzni se uskutečnil 13. ročník tradičního závodu na velkých dračích lodích. Smíšené posádky soutěžily v rozjížďkách na trati 200 metrů.
OBRAZEM: Podívejte se na závod dračích lodí na borské přehradě