Ještě většímu zájmu se ovšem těšili v Řecku, kam 23. května zamířili na expedici Ka-Mi-Li. Název v sobě skrývá zkratku jmen Karla, Michala a Lindy, které se rozhodli podporovat. Během devíti dní zvládli dobrodruzi 9000 metrů převýšení. A tamější obyvatelé, které potkávali na trase vedoucí z města Preveza přes Olymp a nejvyšší horu Mytikas až do Leptokárie, byli zvědaví i přátelští. „Nechali nás u sebe přespat, pohostili nás a vyptávali se na cestu. Jako běžci jsme působili dost exoticky. Ostatně na nikoho, kdo by běhal nebo jel na kole, jsme během našeho pobytu nenarazili,“ vyprávěl hlavní iniciátor akce Zdeněk Beneš.

S pomocí tamějších obyvatel se ovšem setkali i v daleko nepříjemnějších chvílích. „Několikrát jsme se připletli mezi stáda ovcí nebo koz, které hlídali pastevečtí psi. Rozehnal je až domorodec na motorce. Jednou jsme dokonce museli úsek přejet autem, protože šlo o smečku šesti až osmi zvířat, která nás nechtěla pustit dál,“ líčil.

I když po náročném treku měli všichni sportovci pocit zadostiučinění, největší radost mají z peněz, které vybírají na své tři kamarády. „Zatím lidé poslali přes 60 tisíc korun. Na otevřený účet mohou zájemci posílat finance až do konce roku,“ doplnil Beneš.

 Ka-Mi-Li- osmačtyřicetiletý Karel Davídek ochrnul po skoku do vody, díky rehabilitacím se mu podařilo rozhýbat ruce a začal závodit v lukostřelbě
- osmnáctiletému Michalovi Vimmerovi praskla céva v mozku a ochrnul na pravou polovinu těla, sportuje, věnuje se vrhu koulí a hodu diskem
- osmiletá Linda Barnová už čtyřikrát podstoupila operaci kvůli nádoru mozku

Ilustrační foto
ČSAD v neděli skončí se spoji Plzeň – Praha