Podobně na tom byli i ostatní stánkaři na druhých farmářských trzích, které se konaly v sobotu na nádvoří hotelu Gondola. Ty zde za podpory nadačního fondu Zelený poklad pořádá sdružení ENVIC.

„Když se trhy konaly minulý měsíc, lidé nás vykoupili během krátké chvíle, tak jsme se tentokrát zásobili lépe. Přesto už ale skoro nic nemáme, hned ráno se sem nahrnuly davy lidí,“ popisuje asi v jedenáct hodin dopoledne Hana Šebková, která nabízela vegetariánské jídlo firmy Jagannáth. Trhy přitom trvají až do 13 hodin. Pokrmy se připravují ručně, bez používání technických nebo chemických úprav.

Fronty se tvořily u prodejců biomasa nebo zeleniny. „Ze zahrádky je to prostě nejlepší, jen by ty trhy měly být častější, nakoupili jsme také maso,“ svěřila se Barbora Vyhnáková z Plzně, která se snažila sehnat PET láhev na nepasterizované čerstvé mléko z mlékomatu. „Ten by měl být v Plzni přistavený pořád, jednou za měsíc je to málo a mléko z něj chutná lépe než z obchodu,“ říká žena.