Kde budete v centru omezeni
Rozkopané je území U Zvonu, k tomu se ode dneška přidává Pražská ulice. Perlová bude zaslepena. S postupem prací na rekonstrukcích kolejiště se uzavře Prešovská (mezi Sedláčkovou a nám. Republiky). Šafaříkovy sady budou přístupny jen z Angl. nábřeží. Z nám. Republiky nepůjde vjet do Zbrojnické. Řidiči neprojedou kolem radnice do Solní. Uzavřena je také Riegrova a část Dominikánské ulice.  

Vydat se ode dneška do historického jádra Plzně autem by si měli řidiči raději rozmyslet. Téměř nikam se totiž vozem nedostanou, mnohem lepší je jít po svých nebo jet městskou dopravou. K řadě uzavírek kvůli rozkopaným tramvajovým kolejím se totiž aktuálně přidávají další a navíc výrazně ubývají parkovací místa v ulicích, kde řádí bagry a těžká technika.

K rozkopané části města U Zvonu se přidává Pražská ulice, a to v úseku od Mlýnské strouhy na náměstí Republiky. „Tato část ulice bude uzavřena a dojde i k zaslepení Perlové ulice od ulice Veleslavínovy," upozorňuje mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová.

Provoz městské dopravy bude ode dneška do 27. června nezměněn. Výjimkou je zrušení tramvajové zastávky pro linky 1 a 2 v Pražské ulici. Výrazná změna ale nastane v noci z 27. na 28. června. V úseku mezi Sedláčkovou ulicí a náměstím Republiky budou v Prešovské ulici zřízeny provizorní zastávky tramvají, protože se sem přesune tramvajová doprava právě z Pražské.

„Tramvaje č. 1 a 2 pojedou z konečných zastávek Světovar a Slovany standardně do zastávky Sirková a následně po jedné koleji přes křižovatku U Jána a ulicemi Pražská, U Zvonu, Zbrojnická a náměstí Republiky do provizorní zastávky v Prešovské ulici. Tady budou linky končit," uvedl projektant Václav Lacyk.

Auta budou mít tím pádem utrum jak v Prešovské ulici (v úseku Sedláčkova, nám. Republiky), zaslepena bude Perlová ulice. Uzavřena bude Pražská ulice a Šafaříkovy sady budou přístupny jen od Anglického nábřeží. „Z náměstí Republiky se řidiči nedostanou také do Zbrojnické ulice, naopak do Dřevěné se bude moci vjíždět z obou směrů," vysvětluje Lacyk. Řidiči neprojedou ani kolem radnice a Solní ulicí mezi náměstím Republiky a Sedláčkovou ulicí.

Uzavřena je také Riegrova ulice a část Dominikánské ulice.

Magistrát proto řidičům radí, aby se centru města raději vyhnuli. „Doporučujeme řidičům, aby se vyhnuli centru při průjezdu městem a omezili sem i cílené cesty, protože jsou sníženy i parkovací kapacity," upozorňuje ředitel technického úřadu magistrátu Jiří Kozohorský.