Od tohoto data už se vysílá jen ve formátu DVB-T2. Aby senioři a další klienti domovů sociálních služeb nepřišli o oblíbené pořady, vybraná zařízení sociálních služeb, obce nebo příspěvkové organizace mohou v rámci nového dotačního programu čerpat peníze na nákup vybavení potřebného pro příjem signálu.

Medvědi
Medvědi mají kožich z hrachoviny

Pro Plzeňský kraj byl vyčleněn jeden milion korun. „Program vytvořilo ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Asociací krajů České republiky. Žadateli jsou vesměs organizace, které spadají do krajské sítě sociálních služeb,“ říká zástupce Asociace krajů ČR Dušan Matys. Hlavním kritériem pro přijetí žádosti je, že se musí jednat o poskytovatele sociálních služeb, který má registraci u ministerstva práce a sociálních věcí. „Finanční podpora se netýká jen nákupu set-top boxů a televizí, ale také nezbytných úprav anténního systému. Žadatel si vybavení zakoupí a kraj mu to zpětně proplatí. Na nový set-top box přispívá maximálně 1000 korun a na televizi 3000 korun. U úprav anténních systémů je limit 7000 korun,“ dodává Matys.

Poskytovatelé sociálních služeb si mohou podat žádost o podporu od pátku 21. února do 31. března 2020 na Krajském úřadě v Plzni.