Na děti čeká oblíbený Pohádkový les. Na výšlap za pohádkovými bytostmi a strašidly se vyráží mezi devátou a půl dvanáctou z terasy restaurace Modrá hvězda a v cíli čeká na každého malého turistu diplom a odměna.

Zdatnější turisté mohou vykročit na tradiční Dobřanskou 50. Pěší trasy měří 7, 10 a 15 až 40 km a start je mezi sedmou ranní a polednem. Cyklisté na silničních kolech mohou zdolat 51 až 100 km a na kolech horských 35 až 80 km. Jejich start je od sedmi do deseti hodin.

Bez ohledu na to, zda dotyčný vydával nějakou energii, či nikoli, odpoledne se všichni sejdou na náměstí na 4. Dobřanském beerfestu. Ten je unikátní množstvím malých i velkých pivovarů, které tu prezentují svá piva. Sjede se jich sem kolem dvaceti: Lobkowicz, Klášter, Černá Hora, Svijany, Bernard, Corona, Rychtář, ale chybět nebude ani domácí Modrá hvězda nebo plzeňské pivovary Prazdroj, Gambrinus a Purkmistr.

Hrát tu budou skupiny Michal Tučný revival, Zavřít, Kabát Revival Plzeň, Vizír a Ozzy Osbourne Revival Praha. „Pro děti jsme přichystali zpívání s kapelou Kabát Revival, pro dospělé jsou připravené oblíbené pivní soutěže, jako je pití tupláků na čas nebo zvedání prázdného sudu," dodává ředitelka Městského kulturního střediska Simona Sýkorová. Beerfest začíná dvě hodiny po poledni a skončí až s půlnocí.