„Škola dnes nemá dostatečnou kapacitu, přístavbu jednoznačně potřebuje. Pracovníci už přestavěli místnost školníka, kancelářské a veškeré další prostory na učebny,“ řekla Deníku vedoucí školského odboru plzeňského magistrátu Dagmar Škubalová.

Pro stávající a nové žáky mají vzniknout tři nové odborné učebny. „Škola nutně potřebuje další odborné učebny, žádný volný prostor už však nemá,“ vysvětluje Škubalová. Projekt má zlepšit podmínky při výuce přírodních věd a technických oborů. V současné době čeká město Plzeň, které je žadatelem o podporu, na přidělení dotace. Za zdroj spolufinancování projektu byl vybrán Integrovaný regionální operační program (IROP), konkrétně 66. výzva pro integrované projekty ITI, specifický cíl Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení. „Město žádá o dotaci z IROP ve výši 41,6 milionů korun,“ dodala Škubalová. Zbytek bude uhrazen z rozpočtu města.

Podle ředitelky školy Blanky Hránkové by mohly stavební práce začít ještě letos. „Kapacita není dostačující, přístavbu by škola opravdu uvítala,“ uvedla Hránková.

„Pokud vše půjde dobře, práce na přístavbě by mohly začít v průběhu prosince. V této chvíli je nejzásadnější přidělení dotace,“ dodala ředitelka.

Ilustrační foto.
Kraj připravuje pomoc postiženým