Včera byl totiž poslední termín, do kdy se museli kandidáti přihlásit. „Obdrželi jsme osm kandidátek," potvrdil vedoucí odboru správních činností Roman Matoušek.

Kandidátku podali jako první komunisté, kteří vysílají do Senátu Jana Rejfka. Top 09 potvrdila, že za ni a Starosty kandiduje primář neonatologie a nestraník Jiří Dort. Za ČSSD bude obhajovat křeslo senátorky Dagmar Terelmešová, za ODS se chystá do voleb lékař Marcel Hájek. Poslankyně Miloslava Rutová kandiduje za ANO a majitel řeznictví z Klatov Pavel Havlíček za Stranu soukromníků. Za Občany patrioty se chystá do Senátu filmař Václav Chaloupek, za Úsvit – Národní koalici Martin Koller.

Při volbách v roce 2010 kandidovalo v 7. senátním obvodu rovněž osm lidí.

Kandidáti do krajských voleb a Senátu

Do kraje: ANO 2011, Česká pirátská strana, Česká strana sociálně demokratická, Dělnická strana sociální spravedlnosti – Imigranty a islám v ČR nechceme, Koalice pro Plzeňský kraj – KDU-ČSL, Strana zelených a hnutí Nestraníci, Koalice Republikánů Miroslava Sládka, Patriotů České republiky a HOZK, Koalice Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) a Strana práv občanů, Komunistická strana Čech a Moravy, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), Národní demokracie, Ne ilegální imigraci – peníze raději pro naše lidi, Občanská demokratická strana, Pro zdraví a sport, Starostové a patrioti s podporou Svobodných a Soukromníků, TOP 09, Úsvit s Blokem proti islamizaci, Volte Pravý Blok.

Do Senátu: TOP 09 a Starostové – Jiří Dort, KSČM – Jan Rejfek, OPAT – Václav Chaloupek, ANO 2011 – Miloslava Rutová, ČSSD – Dagmar Terelmešová, ODS – Marcel Hájek, Strana soukromníků – Pavel Havlíček, Úsvit–Národní Koalice – Martin Koller.