V neděli v Plzni porazila jedenáct dalších děvčat ve věku 13 až 15 let a stala se vítězkou finále Čech Dívky roku 2012.

„Nemohla jsem tomu uvěřit. Pořád jsem čekala, kdy se probudím,“ popsala své pocity při vyhlášení patnáctiletá Lucie, která miluje tanec a hudbu. To ji spojuje s ostatními soutěžícími.

V úvodu večera s názvem Z pekla do pohádky každá z dvanácti dívek vystoupila jako princezna, budoucí vítězka se představila coby Pyšná princezna. „Trochu na mě tahle role zbyla, ale nakonec jsem ráda. Hodně jsem si zahrála a pobavila jsem i samu sebe,“ řekla deváťačka.

Navzdory vítězství v soutěži krásy svou budoucnost s molem spojenou nevidí. Od září začíná studovat fyzioterapii v Karlových Varech. Modelkou prý být nechce. „Na to nemám,“ míní skromně Lucie, která kvůli přípravám na soutěž ani nestihla uplést pomlázku a obarvit velikonoční vajíčka.

A příliš oddychu si neužije ani teď, už v sobotu totiž odjíždí na soustředění před celorepublikovým finále. To se koná v Jičíně v sobotu 21. dubna. Spolu s Lucií postoupily dívky na druhém až šestém místě, druhou šestici vytvoří dívky z paralelně probíhajícího finále Moravy.

Plzeňské barvy bude na jičínském finále hájit i Kristýna Venturová, která v neděli obsadila třetí příčku. Do soutěže se přihlásila s pomocí rodičů. „Chtěla jsem vyzkoušet, jaké to je,“ říká třináctiletá Plzeňanka, která dnes chodí do sedmé třídy a ze všeho nejraději tancuje. A co pro ni bylo na celé soutěži nejtěžší? „Překonat trému, tu jsem měla obrovskou,“ říká druhá nejmladší soutěžící.