Své jméno prozradit nechtěla. „Není důležité, jak se jmenuju, ale že má fenka nový domov. Jí budu říkat Ája," řekla Plzeňanka, která si fenku odvezla z třemošenského Hotelu pro psy, kde byla zatím ubytovaná. Zkušenosti se psy má, dokonce si v minulosti už osvojila útulkové psy

Vyhublou fenku našli v Třemošné v úterý a tentýž den Plzeňský deník zveřejnil na sociální síti facebook fotku tohoto psa v naději, že se ozve původní majitel. Během následujících několika dní příspěvek zhlédlo více než třicet tisíc lidí. A mezi nimi i žena, která v létě přišla o svého čtyřnohého mazlíčka. Stačily dva telefonáty a zhruba pětikilová fenka má nový domov.

Jenže to není jediný nalezenec v Třemošné. O dva dny později se na stejném místě, tedy u základní školy, našel další jezevčík – tentokrát černý tygrovaný pes s jedním okem modrým. „Zřejmě s fenkou běhali spolu. A ve stejný den mi někdo za vraty nechal krabici se sedmi černými štěňaty. Budou to nejspíš kříženci ovčáka," míní majitel hotelu Marek Kreml. Pro polovinu štěňat už nový domov našel, zbylá na lepší život stále čekají. Stejně jako druhý nalezený jezevčík. Zájemci mohou volat na tel. 606043768.