V pasáži obchodního centra Luna v Plzni na Borech jsou vystaveny obrázky se zvířecí tematikou, zítra od 15 hodin tu proběhne jejich prodej. Výtěžek pak pomůže psům i kočkám z Psího domova Nora ve Studánce u Tachova.

„Chceme pomoci opuštěným pejskům, ke kterým osud nebyl dvakrát milý. Sice si je nemůžeme vzít domů, ale můžeme jim poslat pěkný vánoční dárek v podobě piškotů, hraček, dobrot a nakonec i peněz, které potřebují na veterináře," říká Veronika, která charitativní výstavu obrazů, obrázků a fotografií organizuje. Také učí výtvarnou výchovu na ZUŠ Stříbro, zdejší děti jsou autory velké části obrázků. Ale nejen ony, přispěli také žáci ZUŠ Hořovice a několik dospělých umělců.

„Eva Hubatová nám například věnovala svého abstraktního pejska, přispěli ale také Štěpánka Švarcová, Jiří Fing nebo Aneta Zieglerová," vyjmenovává mladá umělkyně. I ona sama pro výstavu namalovala několik děl. Celkem je na výstavě šedesát obrázků a obrazů kreslených tužkou, vodovkami či temperami plus fotografie.

Obrázek si zítra odpoledne může koupit každý, částky jsou dobrovolné. „Přímo na místě se budou prodávat i placky, které jsem vytvářela já, Anetka Zieglerová a děti. Také bude možno zakoupit konzervy, piškoty a mlsnoty pejskům nebo mohou lidé přinášet svoje dárky a my je předáme útulku," doplňuje Veronika Šatrová.