Placená práce v politice jim skončila, po volbách je nahradili ve funkcích jiní. Kdo komu uvolní kancelář a co bude dál dělat?

Končící náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Petr Náhlík (KDU-ČSL) už předal kancelář svému nástupci Michalovi Vozobulemu (TOP 09). Náhlík se vrací na POVED, což je společnost koordinující dopravu a kde působil předtím. Vozobule si jeho kancelář bude muset trochu upravit. „Kvůli svým parametrům se nevejdu ke stolu, nemůžu za ním sedět,“ směje Vozobule.

Shromáždění k výročí Sametové revoluce na náměstí Republiky v Plzni.
OBRAZEM: Proč nepokládat věnce o půlnoci

Náměstkyně primátora Eva Herinková (ČSSD) nechává funkci i kancelář Elišce Bartákové (ANO). „I s hadem,“ poznamenává Herinková. Když totiž do funkce náměstkyně před osmi lety nastupovala, zdědila kancelář po Marcele Krejsové (ODS) i s krajtou královskou. „Máme ji půjčenou ze zoo, chodí ji sem krmit. Paní Bartáková si prý hada nechá,“ poznamenala Herinková. A kam půjde pracovat? Zatím je evidovaná na Úřadu práce. Na své původní místo asistentky Milana Chovance (ČSSD) na Krajský úřad se vrátit nemůže, protože šlo o práci na dobu určitou po dobu výkonu funkce Milana Chovance.

Přípravy na zimu v plzeňské zoo.
FOTO: Žirafáci Lex, Bořek a Jiřík se zimy nebojí

Končící primátor Martin Zrzavecký (ČSSD) měl na radnici nejkomfortnější kancelář, do ní se nyní vrací Martin Baxa (ODS). Do každé ze svých kanceláři si vždy nosí globus, který kdysi dostal coby učitel zeměpisu od svých žáků na gymnáziu.

Zrzavecký na radnici zůstává jako radní pro bezpečnost a sedět bude na židli po svém ekonomickém náměstkovi Pavlu Kotasovi (ČSSD). Ten se už vrátil ke své dřívější práci metrologa ve Škodovce. Radní pro nakládání s městským majetkem Helena Matoušová (ODS) ztratila s funkcí i kancelář, z radnice se ale nestěhuje. Bude pracovat jako uvolněná šéfka výboru pro zadávání veřejných zakázek.

Předání plakety hejtmana Plzeňského kraje za odvážné občanské postoje.
Hejtman ocenil statečné