PRVNÍ PŘÍLOHA

V pravém sloupci nahoře najdete anketu, kde můžete hlasovat, kterou první přílohu sládek Václav Berka připraví k masu.

O mase můžete hlasovat ZDE.

O druhé příloze můžete hlasovat ZDE.

Vyhlášený gurmet se vsadil s obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje Václavem Berkou, že návštěvníci jeho Prague Food Festivalu nevypijí letos ani 5 500 litrů plzeňských piv. Nakonec se vypilo o tisíc piv více, a jako trest bude guru české gastronomie Pavel Maurer čepovat a prezentovat pivo návštěvníkům Pilsner Festu v rámci školy čepování Pilsner Urquell Master Bartender.

„Nepředpokládal jsem tak vysoké číslo. Přece jen je návštěvnost na festivalech do určité míry dána předpovědí počasí, které nám letos jeden den příliš nepřálo. Návštěvnost i rekord mě příjemně překvapily, takže se rád na Pilsner Festu ujmu pípy. V čepování piva mám ještě určité rezervy, takže beru prohru především jako příležitost přiučit se něčemu novému,“ uvedl Pavel Maurer.

Václav Berka je ale pravý gentleman a Pavla Maurera v prohrané sázce nenechá samotného. Ačkoliv sázku vyhrál, rozhodl se, že svou část sázky splní a bude tak před zraky diváků vařit na Pilsner Festu na podiu Evropy 2 na Bulváru, který bude v ulici U Prazdroje. Spolu s Václavem Berkou budou na podiu vařit šéfkuchař hotelu Angelo Petr Cuřín a hudební dramaturg festivalu Pavel Anděl. Šéfkuchař Petr Cuřín vařil během své kariéry u nejznámějších kuchařů české i světové gastronomie. Nejvýznamnější zkušenosti získal u gastronomické celebrity Gordona Ramsayho v restauraci Maze v Praze, na jejímž otevření se osobně podílel. Zde spolupracoval s kuchaři z nejrůznějších zemí světa, a restaurace za jeho působení získala prestižní ocenění michelinskou hvězdičku. Na Pilsner Festu budete mít jedinečnou příležitost zhlédnout jeho kuchařské umění v praxi!

Vyberte vždy jednu ingredienci z každé kategorie potravin a staňte se spolutvůrci jídla, které Václav Berka na podiu připraví!