V typickou bavorskou Biergarten, tedy pivní zahradu, se proměnilo o víkendu plzeňské DEPO2015. Bavorské i české pivo teklo proudem, a když spustila dechovka, zaplnil se i parket pod pódiem.
„Čechy a Bavory prostě spojují klobásky. Vidím tu známé tváře, lidi, kteří chodí do depa na různé akce opakovaně, a mám z toho radost,“ smál se šéf společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek oblečený do kožených kraťasů s laclem a s bílými podkolenkami.
Špičkou festivalu bylo vystoupení populární kapely The Heimatdamisch, která se sice chvílemi zdá býti bavorskou dechovkou, ale jen do chvíle, kdy to rozjede do rockového nářezu. V Plzni zcela zaplnili autobusovou halu a tančilo se i na stolech.
KLOBÁSY ZÁSADNĚ PŘED POLEDNEM
Na odbyt šly bavorské speciality. Hlavně preclíky nebo klobásky, které prý nikdy nesmí slyšet polední zvonění, a jí se tedy jen dopoledne. Nejlepší jsou s kvasnicovým pivem. To pečené vepřové koleno se smí jíst celý den a pivo je k němu také nejlepší. „Moc zdravé to není, ale proč neochutnat. Líbí se nám tu, ještě pár piv a možná dojde i na tanec. Zatím jsem rodinu nepřemluvil ani k focení v typické bavorské chaloupce,“ přiznal jeden z návštěvníků Treffpunktu Michal Kovařík.
Festival navazuje na rok 2015, kdy byla Plzeň Evropským hlavním městem kultury a Bavory zapojila do programu. Na plzeňskou část festivalu bude v březnu 2019 navazovat druhý Treffpunkt v partnerském Regensburgu.