Jiří Lukeš, který bydlí nedaleko přejezdu, připomněl, že podobná nehoda se tam stala i vloni v létě, jen neměla tak tragické následky. Žádá, aby byl na úrovni cedule Kamenný Újezd zřízen zpomalovací práh. Za prvé by tak podle něj přijeli řidiči k přejezdu pomaleji a za druhé by na silnici, která k němu vede, nejezdili tak rychle, jak se někdy stává.

„Bydlím na počátku obce. Mám deseti- a patnáctiletého vnuka, takže už 15 let se děsím, že neopatrně vyběhnou ze vrat a někdo je srazí. Jezdí se tu velmi rychle,“ uvedl Lukeš, podle něhož by se o zpomalení řidičů měla postarat obec Nýřany. Starosta Nýřan Jiří Davídek upozornil, že není třeba práh, když před nechráněným přejezdem se má jet 30 km/h, rozhledové poměry jsou tam podle něj navíc výborné.

„V obci se má jezdit 50 km/h. Retardéry a podobná opatření povoluje policie a musí o ně zažádat vlastník komunikace, jímž je Plzeňský kraj, ale nejsem si jist, že by někdo dal před přejezd zpomalovací práh. To jsem neviděl nikde v republice. Navíc z vlastní zkušenosti vím, že jsme na jednu z místních komunikací dali zpomalovací pruhy a museli jsme je odstranit, protože obyvatelé v okolí se stěžovali na značné otřesy,“ uvedl Davídek.

Martina Pitnerová s kolegyněmi z multikina CineStar připravuje vstupní prostory kina u pokladen na přivítání prvních diváků.
Kina začnou hrát. Ale jen někde