V pondělí byl obecní dům slavnostně otevřen. Vejde se do něj až 200 lidí, z toho 140 míst je k sezení. Rekonstrukce vyšla na 12,9 milionu korun, obec dostala dotaci z Regionálního operačního programu Jihozápad kolem 11 milionů korun.

„Konečně je v Líních společenská místnost. Kulturní akce jsme dělali v hospodě nebo jinde, kde nás nechali. My důchodci budeme mít možnost zkoušet divadlo. Jinde jsme to měli zpoplatněné a tady to budeme mít zdarma," radovala se Pavla Hofmanová, která přišla na včerejší otevření obecního domu.

Josefa Bezeretiová vzpomínala na poslední promítání, které navštívila, když ješt fungovalo kino. „Byla to Angelika a přišlo hodně lidí," řekla žena.

Nyní je ráda, že nevzhlednou budovu nahradil obecní dům. „Na divadelní zkoušky jsme dojížděli do Sulkova. Teď budeme zkoušet v Líních," potěšilo Bezeretiovou.

Podle starosty Líní Michala Gottharta bude zrekonstruovaná budova sloužit jednak potřebám obce, například pro zasedání zastupitelstva, a spolkům. „Pro jejich schůze, nácvik představení, turnaje šachistů a pro potřeby školy a školky," uvedl starosta s tím, že objekt je pro společenské akce, nikoliv pro koncerty. „Hygiena při kolaudaci upozornila, že objekt není vhodný na pořádání velkých hudebních produkcí," dodal.

Kino skončilo v roce 1996. Obec zvažovala buď jeho demolici, nebo přestavbu, kterou si ale z vlastního rozpočtu nemohla dovolit. V roce 2011 Líně získaly dotaci na přestavbu. Rekonstrukce začala loni na jaře