„K tomu co se tady stalo se nebudeme vyjadřovat,“ uvedli dva muži, údajní majitelé restaurace, kteří na místo včera přijeli.

„Za posledních pět měsíců už to u nich bouchlo podruhé. Vždycky se to stane, když už se majitelé chystají retauraci otevřít,“ řekla místní žena, která je přesvědčená o tom, že jim chce někdo ublížit. V kotelně domu už totiž hořelo na začátku letošního roku. „Je to strašné, hospoda patří slušným lidem, kteří do ní investovali už spousty peněz. Možná, že se ten, kdo to udělal, přijde podívat, jestli už se mu to konečně povedlo,“ dodala žena, která odmítla z obav z nepříjemností s majiteli či se žhářem říci své jméno.

I hasiči jsou přesvědčeni, že byl výbuch založen úmyslně. „Na místě byly nalezeny tři kanystry od hořlavé látky,“ uvedl mluvčí krajských hasičů František Vaško. „ Objekt má tři patra. V přízemí a prvním patře je restaurace. Požár vznikl v přízemí. Pak následoval výbuch benzinových par. Po explozi se požár samovolně uhasil a nestačil se moc rozšířit. Přesto předběžná škoda dosáhla dvou milionů korun,“ dodal Vaško.

Případ vyšetřují policisté. „Tlaková vlna nadzvedla střechu posunula krov, v domě poprasklay zdi. Nevylučujeme, že se může jednat o konkurenční boj,“ doplnila policejní mluvčí Michaela Altmannová.

Po žháři policie pátrá. Jakého trestného činu se pachatel v tomto případě dopustil zatím není jasné. Záleží na okolnostech případu, které odhalí vyšetřování.