Letos se sešel rekordní počet soutěžících. Na základě zkušeností z minulých let pořadatelé připravili pět kategorií, ve kterých soutěžilo 102 jídel a nápojů. Odborná porota, v čele s panem Miroslavem Kubcem, prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se nelehkého úkolu vybrat z každé kategorie to nejlepší, zhostila na jedničku.
V dobově zařízeném sále hospůdky vládla příjemná atmosféra a prostorem se kromě lákavých vůní jídel linuly i tóny lidových písniček v podání muzikantů Standy Peroutky, Zdeňka Langa a Pavla Smoleje, kteří jsou každoroční nedílnou a očekávanou součástí této události. Celé odpoledne moderoval, s noblesou sobě vlastní, Standa Jurík z Českého rozhlasu.
Horušanské sdružení, pořadatel celé akce, letos připravilo i speciální cenu prezidenta AKR pana Kubce, který vybral a ocenil z jeho pohledu nejzajímavější pokrm. Každý účastník si odnesl sladkou pozornost od horušanských žen. Letošní ročník je tedy minulostí a horušanští už začínají plánovat ročník šestý!
Jak vše dopadlo podle odborné poroty:Likéry, pálenky, vína, zavařeniny, povidla a marmeládyBezinkový likér, Jirka Volf, Horušany
PolévkyDršťková, Vlasta Zralá, Horušany
Masová jídlaBažantí prsa s kořením, Václav Krejčík, Praha
Bezmasá jídlaHoubová sekaná, Jana Boušová, Dolní Lukavice
Sladká jídlaPlundrové ořechové koláče, Václav Krejčík, Praha
Cena prezidenta AKR ČR pana Miroslava KubceVepřové plíčky na smetaně, Lenka Štychová, Skočice
Vlasta Zralá