Starostou Horní Břízy se po volbách v roce 2010 stal Vojtěch Šedivec, funkci místostarosty obsadil Zdeněk Procházka. Teď stojí proti sobě na konkurenčních kandidátkách.

Politici v Horní Bříze se za uplynulé volební období mohou pochlubit sanací bývalé skládky a generátorovny. Za další úspěch ve městě považují výstavbu fotbalového hřiště třetí generace s umělým trávníkem, rekonstrukci kuchyně mateřských škol, nákup dvou zametacích strojů na údržbu města nebo probíhající zateplování fasády a výměny oken základní školy.

Radnice se postavila čelem ke společenským nešvarům. Obecně závaznými vyhláškami zakázala provozování výherních automatů na území celého města a zatrhla podomní a pochůzkový prodej.

Ostudou však skončila snaha postavit koupaliště-biotop. Již schválenou žádost o dotaci zastupitelé stáhli zpět kvůli administrativní chybě.

Starostové
1990-94 František Monhart
1994-2002 Milan Dlouhý
2002-06 Karel Hinz
2006-09 Vojtěch Šedivec
2009-10 Jiří Kříž
2010-14 Vojtěch Šedivec 

Největším problémem Horní Břízy je doprava. „V plánu je dopravní zklidnění v ulici Na Návsi. Jako řešení byla navrhována kruhová křižovatka. Je zpracována projektová dokumentace. Co se týče realizace, tak musíme spoléhat na Plzeňský kraj, který je vlastníkem komunikace," řekl Procházka.

Po otevření obchvatu Třemošné narostla doprava v Třemošenské ulici. „Z tiché ulice, kde původně projelo jen několik desítek aut za den, je dnes hlučná a nebezpečná dopravní tepna. S tím jde ruku v ruce prach, hluk a zvýšené nebezpečí pro chodce," napsal do diskusního fóra na webu města Robert Trnka.

Podle Procházky není technicky možné odklonit odsud dopravu. Zklidnit dopravu by měly častější kontroly policistů a strážníků.

Dalším problémem je rozbitá vozovka v Tovární ulici. „Silnice je ve správě Plzeňského kraje. Rekonstrukce je v plánu v průběhu následujícího volebního období," dodal Procházka.

Kdo usiluje o post starosty Horní Břízy
• 1 – KSČM (lídr Zdeněk Chýnovský) – 21 kandidátů
• 2 – SNK-Město lidem (Zdeněk Procházka) – 21 kandidátů
• 3 – TOP 09 (Alena Šůmová) – 21 kandidátů
• 4 – ČSSD (Richard Bayer) – 21 kandidátů
• 5 – SNK Hornobřízští občané (Vojtěch Šedivec) – 21 kandidátů