„K prvnímu lednu tohoto roku bylo na plzeňských Borských polích evidováno 46 investorů z různých oborů činnosti,“ uvedla mluvčí Czech Investu Lucie Králová. V současné době zde pracuje přes 11 tisíc stálých zaměstnanců a přibližně pět tisíc agenturních. „V Plzeňském kraji i díky tomu rekordně klesla míra nezaměstnanosti. V květnu byla 4,66 procenta, a v Plzni dokonce 4,17%,“ řekl generální ředitel Czech Investu Roman Čermák.

Kromě Panasoniku patří mezi další velké zaměstnavatele také Yazaki a Daikin. „V současné době u nás celkově pracují skoro tři tisíce lidí,“ uvedla jednatelka Yazaki Iveta Šustrová. Firma vstoupila na Borská pole v roce 1999. V jejím komplexu se nachází čtyři haly. Ve dvou z nich společnost uskutečňuje montáž kabelových svazků pro automobilový průmysl.

„U nás je celkově 2100 pracovníků,“ sdělil Bohuslav Borovanský, personální ředitel výrobce klimatizací do budov firmy Daikin. Ta vstoupila na Borská pole v roce 2004.

„Jako tehdejší primátor města Plzně jsem zažil rozkvět Borských polí. Myslím si, že je to jeden z nejúspěšnějších projektů ohledně průmyslových zón v České republice. Jsou zde různorodí investoři, což je zárukou toho, že nedojde k náhlému odlivu firem,“ řekl současný senátor Jiří Šneberger.

Seznam investorů na Borských polích najdete zde (formát xls, zdroj: Czech Invest)