Rodičům dětí, které docházejí do Mateřské školy v Blovicích, se pořádně ulevilo. V těchto dnech byla totiž dokončena první část rekonstrukce budovy mateřinky. Akci komplikovala skutečnost, že se stavební práce dělaly za provozu.

„Objekt je velice starý, takže oprava byla už nutná. V první etapě se nám podařilo udělat novou střechu, která byla v havarijním stavu, a novou kanalizaci,“ uvedl včera starosta Blovic Jan Poduška. Představitelům města se na akci podařilo ze státního rozpočtu získat téměř tři miliony korun. Kámen ze srdce spadl i ředitelce Mateřské školy v Blovicích Daně Menclové. „Celý školní rok byl pro nás dost hektický. Provoz školky jsme omezili, navíc byl často slyšet hluk ze stavby. Bylo to i dost nebezpečné, protože se ke vchodu chodilo pod lešením. Věřím, že teď už si budeme užívat klidu,“ sdělila ředitelka. Rodiče podle ní byli ke stavbě tolerantní. „Zaslouží velké poděkování, stejně tak jako zaměstnanci školky,“ dodala.

Radnice hodlá v postupných opravách budovy pokračovat i nadále. To nejhorší – výměna střechy – už je ale za nimi. „Máme od kraje přislíbenou dotaci na výměnu kotelny a topení. Pokud se nám ji podaří získat, chtěli bychom se do toho pustit ještě letos na podzim. Předpokládané náklady jsou milion korun,“ prozradil Poduška s tím, že v budoucnu bude nutné vyměnit i okna. „I ty jsou ve velice špatném stavu,“ je si vědom starosta.