Teď vyrážejí na společné Šťastné turné, díky kterému je uvidí i lidé v Plasích (21. dubna) a Horažďovicích (19. května).
Intenzivní spolupráce obou zpěvaček začala loni, kdy Bára Basiková produkovala šansoniérce Nadě Válové její debutové album Černá. Znají se ale déle – potkaly se mimo jiné při projektu Kudykam nebo na vzpomínkovém koncertu Petr Hapka žije. „Když jsme se poprvé viděly, řekla mi Bára: 'Jé, vám jsem posílala hlasy'. Pamatovala si mě ze Superstar,“ vzpomíná Naďa Válová.

Obě dámy se postupně spřátelily. „Naďa má nezaměnitelný hlas a výraz. Líbí se mi i její chování – úcta k těm, kteří v branži něco znamenají, ale zároveň touha být jednou z nás, ovšem vyvážená pokorou a skromností,“ chválí Bára Basiková.
S Plzeňskem jsou obě zpěvačky spojené díky inzerátu na bubeníka, který před časem Naďa Válová zveřejnila. Ozval se Jaroslav Záhrobský ze Žihle, slovo dalo slovo a o program příštích týdnů má žihelský hudebník postaráno. „Když jsem se Nadě ozval, vůbec jsem nevěděl, kam se to otočí. Bára je super člověk, který si umí vážit něčí práce. Jsem ale Nadin hudebník. Ona řekla, že mě nikdy nedá,“ říká Záhrobský, který přiznává, že se mu život otočil doslova vzhůru nohama a díky oběma zpěvačkám se dostal tam, kam by se jinak neměl šanci podívat. Kromě Jaroslava Záhrobského hraje v kapele také další muzikant z Plzeňska – baskytarista Luboš Muchna.

Světovar v demolici.
Rekonstrukce Světovaru začíná

Naďa Válová a Bára Basiková mají společnou ještě jednu věc – obě zpívaly na vánočním koncertu Žihelského smíšeného pěveckého sboru. Bára Basiková loni, Naďa Válová ještě o rok dříve. „Poznala jsem hodně sborů a žihelský patří k nejlepším. Budu moc ráda, když si s nimi někdy zazpívám znovu,“ říká Bára Basiková.

Právě díky úzkému spojení se severoplzeňskou obcí se zkoušky na turné uskutečnily právě tam. A co návštěvníky Štastného turné čeká? Několik duetů, ale také samostatné bloky písní obou dam. „Zazní asi moje nejznámější píseň Krev a šroubky, ale také Bářina Souměrná,“ zve Naďa Válová.

Rozhovor s oběma zpěvačkami najdete ve středečním týdeníku.