Největší tuzemská výstava nových aut si letos pro návštěvníky připravila řadu zajímavých novinek, například hromadné představování vozů dle známých kategorií, jako je například vyšší střední třída, městské vozy či vozy sportovní. „Nejde nám o soutěž mezi značkami, ale o ucelené představení a usnadnění orientace na trhu potenciálním zákazníkům," komentuje novinku Lukáš Krásný, ředitel pořádající agentury Nashledanou, s.r.o.

V rámci Autosalonu se letos v Olympii představí rekordní počet nových vozů, nouze ovšem nebude ani o bohatý doprovodný program. Na místě bude výstava veteránů, terénních vozů Land Rover, legendárních trabantů, profesionální automobilový trenažér či koncert hudebních skupin Semtex, Lucie revival a St. Johny. Za zmínku bude jistě stát prezentace amerických Hot Rodů – podomácku vyráběných automobilů původem ze dvacátých či třicátých let dvacátého století, které jsou upraveny k tomu, aby jezdily co nejrychleji, a to bez ohledu na pohodlí posádky.

Na své si přijdou i nejmenší diváci, pro které bude po celý víkend připraven program ve spolupráci s dětským světem Lvíček a Multikinem CineStar.

Vůbec poprvé bude letos plzeňský autosalon třídenní, přehlídka začne v pátek 15. května a potrvá až do 17. května odpoledne.