Patronát nad školkou se sportovním zaměřením totiž přebírá plzeňský hokejový klub v čele s Martinem Strakou a měli by se připojit i fotbalisté plzeňské Viktorie.

Jak ve čvrtek s nadsázkou podotkl nejslavnější plzeňský hokejista, o případné talenty mezi předškoláky prý bude mezi oběma týmy boj. „Ale ve třech letech ještě hokejistu nepoznáte. Nám jde spíš o to, aby se děti vůbec nějak hýbaly, jestli budou dělat hokej nebo kotouly, je nám jedno. Dneska na stadionu vidíme, že neumí skoro nic," řekl Martin Straka a slíbil, že hokejisté za dětmi do školky přijdou, pozvou je na stadion a podniknou s nimi i další akce. „Já jsem s hokejem začínal v pěti letech, kdy mě táta odvedl na zimní stadion. V té době byly jiné zimy než dneska, hodně jsme chodili na Bolevák," zavzpomínal Straka na své hokejové začátky.

Do školky ve Staniční ulici, která je jediná sportovně zaměřená v Plzeňském kraji, dnes chodí 104 dětí. Pokud sežene doubravecký obvod asi 15 milionů korun a dalších pět přidá ze svého, mohla by se stavebně rozrůst a její kapacita by se zdvojnásobila. Obvod chce, aby na stavbu přispěl magistrát, ten na to ale podle ekonomického náměstka primátora Martina Zrzaveckého (ČSSD) peníze v rozpočtu nemá. „Zdroje ale budeme hledat," slíbil Zrzavecký. Přiznal, že doubravecký obvod není jediný, který žádá o podporu pro mateřské školy. „Další chtějí v Černicích a na Slovanech. Tady v Doubravce jsou ale s přípravami zatím nejdál," poznamenal Zrzavecký.

Doubravecká sportovní školka podle ředitelky Lenky Šlechtové s dětmi cvičí, hraje míčové a orientační hry, celoročně chodí na plavání a na bruslení, na polodenní vycházky a podobně. V porovnání s běžnou mateřskou školou tam mají děti až o 80 procent pohybu a sportu navíc. „Obnáší to hravé činnosti na posílení rychlosti, hbitosti, vytrvalosti, síly, ale také psychických dovedností, to znamená fair play nebo dodržování pravidel," vyjmenovala ředitelka.