Majitel vyhlášené firmy, která dováží koření z celého světa, si dává vždycky na svůj svátek dárek – vrací se za pult, kde před třinácti lety začínal. Rozmlouvá se zákazníky, doporučuje speciality.

„Koření je moje letité hobby, a začátky nebyly moc lehké. Nedělali jsme žádnou reklamu, první tři nebo čtyři roky jsem byl za pultem já a hovořil jsem s každým zákazníkem. Teď už mám tu možnost jezdit po světě a shánět ta nejlepší koření. Bez nich není vaření," vypráví.

Nejraději má indickou kuchyni a sám ji skvěle vaří. Tvrdí, že právě tady je spousta možností pro přísady, které se u nás ještě příliš nepoužívají.

V krámku nabízí na 200 druhů koření a téměř každá tamní směs má svůj originální recept. „Sami je vymýšlíme a zkoušíme a také nám je nosí zákazníci," potvrdil Antonín Klement. Spoustu z nich najdete na www.koreni.cz, kde Antonín vaří v bílé kuchařské čepici.