Jak si sv. Valentýn stojí oproti tradičnímu českému svátku zamilovaných prvnímu máji, při kterém první květnový den má každá žena dostat polibek pod rozkvetlou třešní, aby v následujícím roce neuschla?

Vyrazili jsme do ulic města a zeptali se na názory a tradice přímo Plzeňanů. Námi oslovení lidé dávají přednost hlavně české tradici.

A jak to se svátkem zamilovaných máte vy? Dejte nám vědět v naší anketě níže.

Petra Kestlerová Petra Kestlerová, Plzeň
Valentýna přímo nijak neslavím a neplánuji to ani letos. To už mám raději polibek pod rozkvetlým stromem na prvního máje, takže se dá říci, že upřednostňuji naše české svátky a tradice.

Petra MoláčkováPetra Moláčková, Vejprnice
Svátek sv. Valentýna ani první máj nijak neslavím. Pusu pod rozkvetlou třešní jsem již sice párkrát dostala, ale že bych na tom trvala, to se říci nedá.

Jan KreslovičJan Kreslovič, Plzeň
Ne že bych první máj přímo nějak slavil, ale mám tento svátek raději. Valentýna neslavím. Kdybych ale měl v současné době přítelkyni, určitě bych ji obdaroval alespoň nějakou malou pozorností.

David SmolákDavid Smolák, Ledce
Jelikož nemám přítelkyni, tak neslavím ani jeden z těchto svátků. Raději než svátek sv. Valentýna mám ale první máj, i když například májku jsem ještě nikdy nestavil.

Lucie SichingerováLucie Sichingerová, Plzeň
Já mám na Valentýna narozeniny a manžel vždy při předávání dárku zdůrazňuje, že je k narozeninám. Pusu pod rozkvetlou třešní na první máj dostanu, když si o ni řeknu.