Lidé oslovení Deníkem si myslí, že se Prazdroj pod novým majitelem nijak výrazně nezmění. Důležité je hlavně to, aby si plzeňský ležák zachoval svou chuť či proces výroby.


Josef KrýslJosef Krýsl, sládek

Není to nejlepší zpráva dne a vnímám ji s rozpaky. Plzeňský Prazdroj měl v rámci SABMilleru výsadní postavení a byl u něho jako prémiová značka. Anheuser-Busch InBev má několik velkých značek a je otázka, zda bude mít Plzeňský Prazdroj jako svou jedničku.


Pavel StelzerPavel Stelzer, předseda právovárečníků

Obchody se dějí celosvětově. Jestli to bude výhodné, ukáže až praxe. Vlastník je pro pivaře nepodstatný. Důležité je, aby nový majitel zachoval výrobu piva a práci pro lidi v Plzni. Pokud toto splní, tak bude zaručena i kvalita plzeňského piva.

František CyprisFrantišek Cypris, provozovatel pivnice 
U Šenku
Upřímně řečeno, pokud zůstane kvalita piva i jeho cena stejná, tak je mi jedno, kdo plzeňský pivovar vlastní. Anheuser-Busch InBev má v oboru hodně zkušeností, třeba by mohl do Plzně přivést nějaký nový nápad.


Pavel VlčekPavel Vlček, Kařez

Jsem přesvědčen, že ani tolik nezáleží na tom, kdo je vlastníkem pivovaru, ale jde hlavně o to, aby byla zachována stávající kvalita piva, která je vynikající. Změna majitele se doufám nijak nepromítne na už tak dost vysoké ceně točeného piva.


Tomáš NimčTomáš Nimč, 
hospodský, Kostelec

Je to zatím čerstvá informace, takže do detailů o tomto obchodu moc nevím, ani se o tom mezi hosty nemluví. Ale osobně si myslím, že pro koncového spotřebitele se toho moc nezmění. Ani nedokážu odpovědět, jestli změna vlastníka nějak ovlivní cenu piva.


Václav SladkýVáclav Sladký, Tlumačov

Změna vlastníka se na chuti neprojeví. Plzeňské pivo je jedinečné i díky vodě, ze které se vaří. Je důležité, aby se dál vařilo z kvalitního českého chmele, a ne z čínských koncentrátů. Lahvové pivo by mělo být dražší než točené, aby lidi neseděli doma a šli do hospody.