Česká reprezentace se v posledním duelu ve skupině s domácími Poláky pořádně zapotí, ale neprohraje – a zajistí si postup do čtvrtfinále. Druhým postupujícím bude Rusko, pro pořádající zemi a Řecko turnaj skončí.

Máte pocit, že je to příliš odvážné tvrzení? Možná, ale deset osobností spjatých s Plzní si v tomto resumé při tipování výsledku vzácně notovalo. „S Poláky uhájíme potřebnou remízu, ale budou to určitě hrozné nervy," zní názor plzeňského sládka Jana Hlaváčka. A velký fotbalový fanoušek, neonatolog Jiří Liška přidává ještě ´plzeňskou podmínku´ úspěchu. „Pokud nám vydrží nápaditost a bystrost, jakou ve hře díky Plzeňákům máme, tak věřím, že Poláky porazíme."

Hejtman Chovanec a fotbalový internacionál Petr Vlček zase připomínají důležitost startu zraněného kapitána týmu. „Doufám, že bude Tomáš Rosický v pořádku, neboť je pro tým hodně důležitý už jen svou přítomností na hřišti a budí respekt soupeřů," zmiňuje bývalý reprezentant.

Jan Hlaváček, vrchní sládek
Myslím, že s Poláky uhájíme potřebnou remízu, ale budou to určitě hrozné nervy. Z mého tipu je jasné, že doufám v postup našich fotbalistů, z naší základní skupiny postoupí také Rusové.

Tomáš Vlasák, hokejista
Poláci předvádí výborné výkony, ale v tomhle souboji budou pod obrovským tlakem. Tak nezbývá než věřit, že remízu uhrajeme a bude to stačit k postupu. Z favoritů mě zatím nejvíc přesvědčují Němci.

Jiří Liška, neonatolog
Pokud nám vydrží nápaditost a bystrost, jakou ve hře díky Plzeňákům máme, tak věřím, že Poláky porazíme. Ze skupiny na postup tipuji Čechy a Rusy.

Karel Rada, internacionál
Rusko zvítězí a pojistí si první místo ve skupině. Nás čeká domácí tým, který bude muset zvítězit, ale věřím našemu týmu, že pozornou obranou v čele s Petrem Čechem dokáže uhlídat střelce Polska.

Ilona Mauritzová, rektorka Západočeské univerzity
Při zápasu s Řeckem jsme hodně bojovali, ale myslím, že teď bude gólů padat málo. Na postup ze skupiny tipuji Rusy, ti jsou dobří, a pak bych si samozřejmě přála, abychom to byli my.

Pavel Horváth, fotbalista
Rusové potvrdí kvalitu a Řeky dle mého názoru porazí. Našim pak bude stačit remíza a tu v nervy drásajícím zápase s Polskem uhájí. Do čtvrtfinále tak z druhého místa půjdou Češi spolu s Rusy.

Milan Chovanec, hejtman
Když budou na hřišti ´Plzeňáci´, věřím, že vyhrajeme. Důležité bude také, jestli nastoupí kapitán Rosický. Ze skupiny do čtvrtfinále postoupíme doufám my a nejspíš ještě Rusko. Přál bych to ale Polákům.

Martin Šetlík, házenkář
Tady bude velký tlak na náš tým , Poláci doma udělají pro postup ze skupiny maximum – hodně jsem zvědavý, jak se s tím vyrovnáme. Postoupí i Rusko, i nadále je pro mne tento tým jedním z favoritů ME.

Petr Rund, technický náměstek primátora
Kdo postoupí z naší základní skupiny? No přece my! Postoupí Česko díky svým zlepšeným výkonům a pak bych to přál Polákům, protože mistrovství pořádají, ti by si to zasloužili také.

Petr Vlček, internacionál
Doufám, že trenér tým posílí o nějakého nebezpečnějšího útočníka, než je Milan Baroš. Doufám, že bude Tomáš Rosický v pořádku. Jestli ne, dal bych šanci Daridovi, protože to je mladá krev bez nervů.