„Protože je v důsledku mimořádných opatření náš program značně omezen, rozhodli jsme se podpořit žáky, studenty a učitele formou online konzultací a konverzací,“ říká vedoucí US Pointu Daniela Lukavská. Dodává, že vše mohou zájemci využívat zcela zdarma.

Až třicetiminutovou individuální konzultaci mohou žáci absolvovat každý pracovní den kromě úterý. Svůj termín si zarezervují na webových stránkách US Pointu, kde také najdou další instrukce a potřebné informace. „Ideální je, když nám žáci na začátku konzultace pošlou naskenované nebo vyfocené cvičení, se kterým potřebují poradit, a dané jazykové téma pak vysvětlíme a společně procvičíme,“ popisuje Daniela Lukavská, která online konzultace vede.

Podobným způsobem funguje také konverzační klub, který je určen i pro dospělé. Stačí si jen zvolit jednu ze šesti nabízených úrovní a podle rozvrhu se připojit ke konverzaci na platformě Zoom.

Strážníky městské policie v Plzni ve čtvrtek zaměstnalo stádo koz, které uteklo z oplocení nedaleko boleveckých vysokoškolských kolejí.
Strážníci naháněli u boleveckých kolejí stádo koz

Lektorka Ústavu jazykové přípravy a specialistka na využívání moderních technologií ve výuce Tereza Havránková, pak pomůže učitelům, kteří hledají rady či inspiraci, jak vést online výuku ve svých třídách. Poradí například, jak vyučovací hodinu koncipovat, jaké typy úloh při výuce na dálku používat nebo jak žáky motivovat. K dispozici je každou středu večer na platformě Zoom.

Veškeré informace najdou zájemci na webu uspoint.zcu.cz.