Pobodaného muže našla před pátou hodinou odpolední jedna žena. Ta také okamžitě zavolala pomoc. Na místo se kromě záchranářů dostavily policejní hlídky včetně krajské výjezdové skupiny kriminální policie a vyšetřování. Lékař však konstatoval smrt a nevyloučil cizí zavinění. „Přesnou příčinu smrti určí až pitva," doplnila Simona Čejková, mluvčí krajské policie. Údajný pachatel se v místě nenacházel, kriminalisté ho zadrželi o několik desítek minut později.

Nyní podezřelého zřejmě čeká obvinění. Pokud se tak stane, vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, o kterém rozhodne soudce. Pokud návrh akceptuje, bude podezřelý eskortován do vazby.

Poslední případ vraždy se na Tachovsku stal koncem července 2009 v Plané, nedaleko kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Smrtící útok následoval po vzájemných sporech dvou bezdomovců. Tehdy policie uvedla, že vrah muže fyzicky napadl a následně na něj házel kameny o různé velikosti a hmotnosti. Vrah muži způsobil rozsáhlá zranění hlavy a hrudníku, kterým podlehl.

Obvinění z pokusu o vraždu čelí od začátku října letošního roku i třiatřicetiletá žena z Přimdy, která se pokusila ubodat svého bývalého manžela. Osmatřicetiletý muž stačil utéct a vyhledal záchranu v jedné z přimdských restaurací. Tam mu poskytli první pomoc a přivolali záchrannou službu. Podle zasahujícího lékaře muž utržil více než dvacet bodných poranění na přední straně hrudníku a na končetinách. Ztatil i velké množství krve. Důvodem činu byly dlouhotrvající rodinné spory. Policie před několika dny uvedla, že v tomto případě stále probíhá vyšetřování.