Před čtyřmi lety přišel s myšlenkou uspořádat pro pacienty s RS 24hodinový maraton cvičení MaRS, jehož prvního ročníku se zúčastnilo tisíc lidí. V RS centrech po celé republice je ale pacientů 17 tisíc, a tak se je letos pořadatelé z Nadačního fondu Impuls vydávají hledat.

Hledá se 16 tisíc
kdy: 29. 9. 2015
kde: Fakultní nemocnice Plzeň, Lochotín, vchod A
program: 13:00 procházka
s krokoměry, 14:00 beseda s terapeuty, lékaři a pacienty o životě a léčbě roztroušené sklerózy v prostoru nemocniční galerie (bývalá prodejna zdravotních potřeb) 

Putovní akce Hledá se 16 tisíc začne v pondělí v Karlových Varech a v úterý se bude konat ve Fakultní nemocnici Plzeň na Lochotíně.

Dobrovolníci, pacienti s RS, jejich terapeuti a lékaři se hodinu po poledni vydají na procházku areálem s krokoměry, cílem je udělat 16 tisíc kroků. O hodinu později začne v nemocniční galerii beseda s odborníky i pacienty, během níž se představí i pacientské sdružení Unie Roska Plzeň a lidé s RS se dozvědí o dalším maratonu MaRS, který se bude konat příští rok v březnu.

„Přímo na místě vyzkoušíme cvičební aktivity, lidé s námi mohou vše v klidu probrat, připraven bude také program s tréninkem paměti a mozku," jmenuje organizátorka Lucie Suchá.

Akce Hledá se 16 tisíc postupně procestuje symbolicky 16 českých měst.