Ze sexuálního obtěžování a znásilnění své biologické nezletilé dcery se v úterý před Krajským soudem v Plzni zpovídal sedmatřicetiletý Milan H. z Plzně, který je v současné době ve vazbě.

Podle obžaloby měl dnes již čtrnáctileté dívce od jejích sedmi do třinácti let pouštět porno, svlékat ji a osahávat a nakonec také znásilnit.

Dívku prý nutil k pohlavnímu styku a vyhrožoval, že když mu nebude po vůli, tak zabije její matku a ona půjde do dětského domova.

Poslední taková situace se měla odehrát v únoru 2019. „Po odchodu matky dceru chytil, sundal jí svetr a vyhrožoval. Dívka plakala a ze strachu se přestala bránit. Poté ji položil na gauč a vykonal na ni nechráněnou vaginální soulož,“ četl obžalobu státní zástupce.

NEMĚL PRÝ CHUŤ NA SEX

Muž svou vinu před soudem popřel. „Tím obviněním jsem byl zaskočený, po tom všem, co jsem pro rodinu udělal,“ řekl. Obžalovaný je několikrát soudně trestaný, bývalý gambler, který nikdy nepracoval. Podle svých slov měl celý život současně několik partnerek, aby před známými vypadal jako frajer. Navíc od roku 2012 užíval léky na nervy – neurol a diazepam. Právě na braní uklidňujících přípravků se u soudu odvolával. „Když jsem bral léky, neměl jsem už takovou chuť na sex. Navíc jsem s dětmi doma sám skoro nezůstával, je proto nemožné, že bych mohl dceři ublížit,“ obhajoval se a dodal, že automaty vyměnil za hraní her u televize. „Hrál jsem až do druhého dne, skoro každý den a spal do odpoledne, to už byla s dětmi doma matka, je to nesmysl,“ sdělil.

Soudkyně po výslechu obžalovaného vyzvala k výpovědi jeho dceru. Ze soudní síně ale vyloučila kvůli jejímu věku a citlivosti případu veřejnost. Líčení pokračuje ve čtvrtek. Obviněnému hrozí až 12 let vězení.

David Limberský u Krajského soudu v Plzni.
Limberský: na hazard mi Pazderka nepůjčoval