Marek L. v srpnu poškodil Mercedes Benz S 320 s registrační značkou na přání, honosící se mimo jiné jménem majitele. Způsobil tak škodu bezmála 10 tisíc korun. Vše údajně vysvětlil tím, že se v hospodě ve Strážově pohádal s manželkou podnikatele, neboť dotyčnému půjčil 200 tisíc korun a chtěl je zpět. Ona ale dělala, že o ničem neví, což ho naštvalo. Šel proto ven a prohodil dlažební kostku oknem auta, které stálo před hospodou a je psané právě na tuto ženu. „Byl jsem pod vlivem alkoholu, činu lituji,“ řekl policistům Marek L., který tehdy nadýchal přes tři promile.

Hrozí mu, že se brzy vrátí za mříže. „Mohu potvrdit, že byl před několika dny podán návrh na potrestání k Okresnímu soudu v Klatovech, a to pro poškození cizí věci,“ potvrdila Deníku okresní státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Podnikatel, který Markovi L. podle jeho vyjádření dluží peníze, měl štěstí, že dotyčný se vyřádil „jen“ na autě a neútočil přímo na něj. Marel L. byl totiž v minulosti trestán pro útok na veřejného činitele či poškozování cizí věci. Svého nejzávažnějšího skutku se dopustil před čtyřmi lety, v červenci 2015. Tehdy v non-stop baru v Masarykově ulici v Plzni napadl 50letého opilého hosta, s nímž byly problémy. Dal mu jednu jedinou ránu do obličeje, ale stačila. Muži nejenže zlámal nosní kůstky, ale především dotyčný upadl na podlahu, přičemž se udeřil do týla a velmi vážně se zranil. Byl postupně hospitalizován ve třech nemocnicích. Jeho stav se ale stále zhoršoval, upadl do kómatu a koncem září 2015 zemřel. Pak přišel trest. „V prosinci 2016 byl Marek L. Krajským soudem Plzeň odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 30 měsíců, pro jehož výkon byl zařazen do věznice s dozorem,“ uvedla mluvčí KS Plzeň Lucie Jíchová.

Jiří Danec (39) ze Sušice, Jiří Kadečka (37) z Plzně (oba s eskortou), Václav Chaloupek (28) z Plzně a Lucie Kajanová (28) z Pňovan, obžalovaní z výroby drog, u klatovského soudu.
Soud s Chaloupkem a spol. byl odročen, klíčový svědek opět nepřišel