Soudní senát mu navrch nařídil ochranné psychiatrické léčení ústavní formou v Dobřanech.

Soud uznal seniora vinným z útoku holí na švagra a švagrovou. Oba udeřil kovovým držadlem do hlavy a muže navíc zbil pěstmi. Příbuzným tím způsobil tržná zranění. Útokem senior řešil údajný spor o vlastnictví nemovitosti. K útoku došlo vloni v září po 18. hodině, kdy se manželé Slavomír a Marie H. vraceli z kostela domů na přeštickém náměstí. Odsouzený bydlí na stejné adrese jako jeho příbuzní. „Když otevřeli dveře, které vedou z průjezdu do chodby, stál na schodu obžalovaný pod vlivem alkoholu a bez varování udeřil do hlavy Slavomíra H. svou vycházkovou dřevěnou holí, takzvanou valaškou, dlouhou 94 centimetrů a vážící 550 gramů, a křičel na něj: ´Já tě zabiju´," četla státní zástupkyně Blanka Špánková.

Poté Snopek měl holí udeřit i svoji švagrovou. Když se žena sesunula na zem, měl ji ještě rukou dvakrát uhodit do obličeje. „Následně se vrátil k ležícímu švagrovi, klekl si na jeho tělo a mlátil jej pěstmi a křičel: ´Já tě zabiju, já tě zabiju´," uvedla žalobkyně s tím, že Slavomíru H. se podařilo útočníka setřást z těla, až když nabyl vědomí.

Senior tvrdil, že nikoho nezmlátil. „Byl jsem doma a koukal jsem se s ženou na televizi. Nevím, kdo je zmydlil, ale já ne," bránil se.

Seniorovi původem ze Slovenska hrozil trest až 12 let. Státní zástupkyně Blanka Špánková v závěrečné řeči ale navrhla snížení trestní sazby. „Nápravy lze dosáhnout podmíněným trestem a psychiatrickým léčením," vysvětlila.

Motivem útoku na příbuzné byla podle soudu částečně jeho porucha osobnosti s paranoidními rysy a alkohol. Senior totiž trpí představou, že ho příbuzní připravili o dům, což ovšem není pravda.