Incident se odehrál loni začátkem června. Petr A. vydatně popíjel se svou družkou a matkou na oslavě v obci na Plzeňsku. Cestou z restaurace se pohádal se svou partnerkou, ta odešla a obžalovaný se ji vydal hledat na zábavu na tamní hřiště. Na hřišti se potkal s její sestrou, která mu nabídla, že mu přítelkyni pomůže najít a odešla s ním k němu domů. Tam ji měl Petr A. nečekaně povalit na postel.

„Řekl mi, že chce vidět mé přirození. Svlékl mi kalhoty i kalhotky. Ležela jsem na zádech. Olizoval mi obličej i přirození. Pak do mě strkal prsty,“ popisovala Renata V.

Žena se mu jeho choutky snažila rozmluvit. Řekla, že má menstruaci a že na něj zavolá policii. Pak se z jeho sevření vymanila a chtěla odejít, bylo ale zamčeno. „Hodil mě zpátky na postel, zase mě svlékl. Dožadoval se, abych si svlékla svršek. Ze strachu jsem to udělala. Odstrkávala jsem ho rukama,“ řekla u soudu.

Renata V. také vypověděla, že ji švagr několik sekund škrtil a vyhrožoval jí zabitím. V nestřeženém okamžiku si pak vzala oblečení, které měla po ruce, bosá vyskočila z okna v kuchyni a běžela pro pomoc na hřiště, odkud také zavolala policii.

Daniel Švec.
Tachovský učitel píše knihy o válečných hrdinech, jedna vyšla i letos

Žena má od té doby psychické problémy, má strach o sebe, své děti, pociťuje stavy dušnosti a silné bušení srdce, nemůže se koncentrovat na práci a má strach jít sama ven. „Vycházím pouze v doprovodu manžela,“ vysvětlila.

Obžalovaný u soudu vinu odmítl. Řekl, že se cítí nevinen a s navrženým trestem nesouhlasí. Incident a to, že se s Renatou V. setkal, si prý nepamatuje. „Vypil jsem asi litr rumu a deset piv. Byl jsem v takovém delíriu, že jsem nemohl ani chodit. Musela mě táhnout moje matka,“ hájil se s tím, že si vzpomíná až na to, že jej přišli domů zmlátit muži ze vsi.

Petr A. rovněž vypověděl, že se mu potom začali lidé mstít. „Bylo to hrozné, lidé vylepovali plakáty, že jsem ji znásilnil, ulámali nám stěrače na autě, rozřezali bazén,“ vyjmenoval. Dodal, že na konci srpna nalezl na sociální síti fotky Renaty V., která na oslavě kamarádky vystrkovala opilá zadek. „Chová se takhle žena, která je psychicky na dně?,“ ptal se.

Jeho verzi podporuje také fakt, že při vyšetření poškozené nebyly na jejím těle nalezeny stopy DNA Petra A. Hlavní líčení bude pokračovat ve středu výslechem soudních znalců.