Simeonov byl odsouzen ke třem rokům a čtyřem měsícům odnětí svobody a osmi letům vyhoštění za trestný čin vyhrožování teroristickým útokem. Hrozilo mu až 12 let. Rozsudek není pravomocný, obhajoba i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Simeonov poslal 22. ledna výhružnou zprávu do pákistánských médií. Zprávou se prý Simeonov snažil pomoct Tereze H., která byla v Pákistánu v lednu zadržena, když u ní bylo při letištní kontrole nalezeno devět kilogramů heroinu.

„Pokud Pákistán během 48 hodin nepropustí Terezu, která byla zadržena s devíti kilogramy heroinu a neposadí ji na letadlo do Česka, stanou se v Pákistánu teroristické útoky. Tereza mě může kontaktovat na uvedeném telefonním čísle. Pokud mi nezavolá, že byla propuštěna, slibuji odplatu,“ stálo ve zprávě.

Státní zástupce Martin Bílý tvrdil, že Simeonov své jednání plánoval a že se nejednalo o impulzivní reakci. Tím a neschopností svého klienta přemýšlet o důsledcích svých činů bránila obhájkyně Michaela Bednáriková obžalovaného.

Státní zástupce navrhoval pět let odnětí svobody. Obhájkyně se snažila jen o podmínku. „Podobný rozsudek jsem čekala, ale jsem vázána mlčenlivostí a případ nemohu dále komentovat,“ řekla Bednáriková.

Vážná dopravní nehoda ve Studentské ulici v Plzni.
Studentskou ulici uzavřela vážná nehoda