Incident se odehrál počátkem června na silnici mezi Velkým Borem a Horažďovicemi. Žena ze Strakonicka, která vezla neteř na pohotovost, tam s peugeotem předjížděla felicii s vozíkem. Když byla za její úrovní, slyšela pískání gum a klakson. Ve zpětném zrcátku viděla bílou octavii.

Její řidič ji poté předjel, začal ji vybržďovat a donutil ji zastavit. „Snažil se otevřít moje auto. Podvědomě jsem cítila nebezpečí a vůz zamkla. Po kopnutí do dveří a dvou ranách pěstí do okénka se sklo rozbilo a vše se na nás vysypalo. Pak mi z ruky vytrhl mobil a šlehl s ním do pole. V běsnění pak pokračoval, ještě pěstí rozbil čelní sklo,“ popsala dění řidička ze Strakonicka.

Zachránila ji zřejmě žena, která v tu chvíli dojela na místo. „Vypadalo to hrozně. Byla v šoku. Sklo z rozbitého okénka měla všude. Na sedačce, za tričkem, podprsenkou, za kalhotami, byla poraněná na ruce,“ uvedla svědkyně a dodala, že neteř řidičky naštěstí stihla vyfotit značku bílé octavie, a tak policie řidiče v Nepomuku zadržela.

Peugeot, který ženě ze Strakonicka poškodil u Velkého Boru muž z Plzně.
Řidiči, který vybrzdil ženu a rozbil jí vůz, hrozí dva roky

Muž z Plzně se hájil tím, že žena předjížděla riskantně a on byl donucen prudce zabrzdit, jinak došlo k nehodě. Ruply mu nervy a s řidičkou si to šel vyříkat.

Petera R. nyní klatovský soud potrestal trestním příkazem, tedy bez nařízení hlavního líčení. Uložil mu osmiměsíční trest, který mu podmíněně odložil na zkušební dobu osmnácti měsíců, a na dva roky mu zakázal řídit motorová vozidla. Musí také uhradit škodu bezmála 19 tisíc korun. Pokud si Peter R. nebo státní zastupitelství podají odpor, bude nařízeno hlavní líčení.