Krajský soud (KS) v Plzni zmírnil trest pro iráckého uprchlíka Abdullaha Husseina (22), který ukradl peníze v nočním klubu na Domažlicku. Okresní soud v Domažlicích za to Husseina letos v březnu potrestal osmiměsíčním trestem, který mu podmíněně odložil na zkušební dobu 36 měsíců. Iráčanův obhájce se ale odvolal a KS trest zrušil a vynesl nový verdik, když zkušební dobu zkrátil na polovinu. Deníku to potvrdila mluvčí KS Lucie Jíchová.

Ilustrační foto.
Cizinci měli získat řidičáky bez učení. Policie obvinila dva lidi

Incident se odehrál v lednu 2016, kdy se Hussein vydal spolu se dvěma kamarády, imigranty z azylového domu v německém Viechtachu, do nočního klubu v České Kubici. Poté, co se pobavili, využil Hussein podle obžaloby příležitosti a před odjezdem odcizil z barového pultu dvě peněženku s tržbou v hodnotě bezmála 1600 euro.

Všichni tři se pak vozem taxi vydali zpět do Německa. Jenže obsluha to záhy zjistila a informovala taxikáře. „Když vozidlo již na německém území otáčel, dva pasažéři zůstali sedět a třetí z vozu vyskočil,“ popsal dění očitý svědek. Husseina zadrželi němečtí policisté na území města Furth im Wald, a to i s kasírtaškou, v níž bylo necelých 1500 euro. To se k trestné činnosti nevyjádřil a nic se od něj později nedozvěděli ani čeští policisté. Ti mu sice poslali předvolání v arabštině, ale Hussein na ně nereagoval a navíc krátce po krádeži opustil azylové zařízení a už se jej nepodařilo vypátrat. Později byl sice kontrolován policisty v Bruselu, ale ti se spokojili s tvrzením, že bydlí pět minut od nádraží, a propustili ho. Od té doby je na neznámém místě.

Spalovna odpadu v Chotíkově u Plzně
Industry Open zve k výletům po kraji