Na začátku června loňského roku měl třiadvacetiletý Ukrajinec Vasyl Z. chytit ve Vejprnické ulici v Plzni dvaadvacetiletou ženu za krk a odtáhnout ji do nedalekého křoví. Přestože se žena bránila a křičela, v křoví z ní podle státního zástupce Romana Šustáčka stáhl krátké kalhoty i spodní prádlo a znásilnil ji.

Muži nyní u Krajského soudu v Plzni hrozí až 15 let za mřížemi.

„Poškozená křičela bolestí a snažila se obviněného odstrkávat rukama a kopat ho nohama, což se jí ale s ohledem na jeho fyzickou převahu nepodařilo,“ četl v obžalobě Šustáček.

Tento čin podle žalobce vyvolal u ženy akutní formu posttraumatické stresové poruchy s dominancí depresivity a obsedantně kompulzivní poruchy. Žena má poruchy spánku a příjmu potravy.

Ještě při výslechu na policii obžalovaný tvrdil, že žena, kterou nikdy předtím neviděl, s pohlavním stykem souhlasila. Údajně ji oslovil na ulici a po zhruba půlhodině hovoru v ukrajinštině a ruštině jí nabídl sex. Ve středu u soudu se ale ke všemu přiznal. „Mrzí mě to, souhlasím s obžalobou,“ uvedl obžalovaný s tím, že dále vypovídat nebude.

Podle posudku znalce z oboru psychologie netrpí Vasyl Z. žádnou duševní poruchou ani sexuální deviací.

Soud bude pokračovat tento týden výslechy dalších svědků.

Hasiči vyprošťovali psa (na snímku jde o psa světlejší barvy) z nory od nutrií
Pes se propadl do nory od nutrií, zachránili ho až hasiči